per Marta Domingo

A Bodes em convides

Quan decideixes anar a veure un espectacle de La Cubana estàs decidint, de fet, que marques la creueta d’acceptació de condicions d’ús. Una lletra petita que diu que tu ets part de l’espectacle; que no vas a veure una obra convencional que passa dalt l’escenari, sinó que la història es pot produir en qualsevol lloc.  Recordo a “Cómeme el Coco Negro” que a l’entrada te’n trobaves uns que deien que s’havia suspès la funció. Com dic, no pots saber quan comença el seu espectacle.

La darrera experiència amb aquesta companyia ha estat “Campanades de boda”. Un casament és d’aquells esdeveniments més replets de típics i tòpics; i si els portes a l’estil tresineru de La Cubana, doncs ja saps que el resultat serà de bo en amunt. Amb aquesta gent sempre estàs expectant del que passarà, quasi com si fos un espectacle de màgia. Sorpreses, aquest cop, quan de sobte apareixen molts homenets amb rams inmensos de flors guarnint tot el teatre: platea, balcons, escenari… i quan decideixen que els catalans som massa sossos de vestimenta i ens encaixen pameles, barrets i diademes als caps de tots els espectadors. Tampoc no hi podia faltar la figura del fotògraf per inmortalitzar-nos a tots amb les flors al cap. A més a més, aquest cop no pagues la foto sinó que te la pengen gratuitament al web. Ben bé que només hi va faltar el càtering!

Haig de dir, però, que per ser Cubana m’hi van faltar plomes, vestits exhuberants, negres i transvestits. Però bé, no és pas que hi faltés color, ans el contrari. Amb tanta pamela, flors per aquí – flors per allà, era un casament de debò. La única diferència respecte als casaments que estem acostumats a veure és que era per vídeo-conferència, ja que es casen una noia catalana des d’aquí amb un noi indi des d’allà. El mètode: més actual impossible. I els indis… una altra cosa no ho sé, però a diversió col·lectiva ballant el Bollywood aquest que fan, poques cultures els guanyen. Així que vam acabar tot el teatre dempeus ballant i rient, molt millor que una sessió de risoteràpia!

En resum, doncs, una Cubana actual i modernitzada però que manté la seva identitat encara en estat pur; i, amb aquest espectacle, l’encerten de ple perquè un casament, en el fons, no deixa de ser la gran funció de la teva vida amb molts figurants.

_m_

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s